google+ facebook twitter

Sunday 25 Sep 2022

Athens Warriors Hockey club

 

Ελλάδα 1 - Βόρεια Κορέα 7

Χρήστος Καλλιμάνης 19-04-2013 18:46Σχολιάστε το άρθρο


Ο τρίτος αγώνας του πρωταθλήματος ήταν ένας αγώνας που είχε μεγάλη αγωνία σε όλες τις περιόδους του. H μία ομάδα κονταροχτυπιόταν με την άλλη με φαινομενικά ισάξιες δυνατότητες.

greece_prk_image

Στην πρώτη περίοδο ξεκίνησαν τα γκόλ αλλά το σκόρ δέν ανέβηκε για την μία ή την άλλη ομάδα πάνω απο τον άσσο, αφήνοντας τους θεατές και τηλεθεατές με αγωνία για την συνέχεια του αγώνα.

Η περίοδος έληξε 1-1 με τις ελπίδες των Ελλήνων για την αύξηση του σκόρ και την ελπίδα να πλησιάσουμε ένα βήμα περισσότερο την νίκη.

Ενώ στο 8:22 η Βόρεια Κορέα σημείωσε ένα γκόλ, η πλευρά μας ανταπέδωσε και αυτή με ενα γκόλ, λίγο πιό μετά στο 16:14. Οι πανηγυρισμοί και απο τις δύο ομάδες στις στιγμές που σκόραραν μας έδωσαν να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η νίκη, και οτι θα έβαζαν τα δυνατά τους στον υπόλοιπο αγώνα για να ανεβάσουν το σκόρ της ομάδας τους αντιστοίχως.

greece_prk_image greece_prk_image greece_prk_image

Στην δεύτερη περίοδο οι ομάδες συνέχισαν να παίζουν με την σοβαρότητα και την ικανότητα που ξεκίνησαν αφήνοντάς μας με την ανυπομονησία για το επόμενο γκόλ σε όλη την διάρκειά της. Και τα 20 αυτά λεπτά σημειώθηκε ενα μόνο γκόλ, δυστυχώς υπέρ της Βόρειας Κορέας στο 34:16.

Το σκόρ στην λήξη της δεύτερης έφθασε μόνο στο 2-1 υπέρ της Βόρειας Κορέας. Γνωρίζαμε οτι το ένα γκόλ δεν είναι κάτι που θα πρέπει να μας ανησυχεί, αφού θα μπορούσαμε εύκολα να ισοφαρίσουμε και να αυξήσουμε το σκόρ μας, εάν συνεχίσουμε το σωστό παιχνίδι. Οι ικανότητες των παικτών μας θα μπορούσαν στην τρίτη και τελευταία περίοδο να δείξουν την ανάκαμψη και την προσπέραση του σκόρ του αντιπάλου.

greece_prk_image

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τις ελπίδες όλων να αναδειχθούμε στον αγώνα, αφού μας χώριζε μόνο 1 γκόλ για ισοπαλία, και 2 απο πιθανή νίκη στον αγώνα.
Η Βόρεια Κορέα σκόραρε 5 επιπλέον γκόλ στα είκοσι αυτά λεπτά.

Η απότομη αλλαγή στην ισορροπία του σκόρ προήλθε όχι επειδή δέν είχαμε δυνατότητα να τους αντικρούσουμε, αλλά επειδή η κούραση είχε μειώσει την απόδοση που θα μπορούσε να παρουσιάσει η ομάδα.
Αγνοώντας την κούρασή τους όμως οι παίκτες της Εθνικής κατάφεραν να σώσουν πολλές φάσεις, καθώς επίσης να κάνουν και επιθέσεις που κινητοποιούσαν ολόκληρη την αντίπαλη ομάδα.

Εάν φυσικά οι παίκτες είχαν την προπόνηση που έπρεπε (και με το χαμηλό κόστος που θα έπρεπε) είμαστε σίγουροι οτι η Βόρεια Κορέα θα "γύριζε σπίτι" ηττημένη. Γνωρίζουμε πόσο κουραστικό είναι το χόκεϊ και την τεράστια σημασία της κούρασης στην απόδοση ενός παίκτη. Η προπόνηση είναι ο βασικός παράγοντας που αυξάνει την αντοχή για τέτοιες περιόδους ανελέητης ταλαιπωρίας αλλά καί απόλαυσης όπως είναι ένας αγώνας.


Το γκόλ στο 16:14 μπήκε απο τον Κυριάκο Αδαμίδη, παίκτη του ΠΑΟΚ, και φυσικά και της Εθνικής.

Γκόλ Βόρειας Κορέας:
8:22 από RI CM
34:16 από RI CM
43:18 από RI SG
44:13 από RI CM
47:10 από RI PI
52:25 από KIM HJ
54:24 από JONG SIΔυστυχώς τα πράγματα δέν ήλθαν όπως τα περιμέναμε. Οι παίκτες της Βόρειας Κορέας καί οι παίκτες σχεδόν όλων των άλλων χωρών έχουν ένα πλεονέκτημα έναντι των παικτών μας, και αυτό είναι το μόνιμο παγοδρόμιο.
Όπως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα και ειδικά στην Αθήνα, οι υποδομές δέν επαρκούν για την ικανοποιητική ανάπτυξη του αθλήματος.
Η απουσία παγοδρομίου προδιαγραφών που να κεντρίζεται στο άθλημα στερεί του αθλητές της Εθνικής, καθώς και των άλλων ομάδων, απο μόνιμο παγοδρόμιο για προπονήσεις.
Η εξαίρεση της Θεσσαλονίκης όμως στέκει, με μόνιμο παγοδρόμιο στο Ωραιόκαστρο, το Paradice.

Δεδομένου της κατάστασης αυτής εννοείται οτι η Εθνική παρουσίασε πολύ καλή απόδοση, μετατρέποντας μεταφορικά τα λίγα σε πολλά, δίνοντας όλο της τον εαυτό στην μάχη πάνω στον πάγο. Αναμένουμε με ανυπομονησία να παρακολουθήσουμε τον επόμενο αγώνα, που είναι σήμερα στις 21:00 (Ώρα Ελλάδος) στην τοποθεσία αυτή: http://www.ustream.tv/channel/iihf-div3-men-s-world-championships---cape-town-2013

Συντονιστείτε λοιπόν !
< Επιστροφή

comments powered by Disqus

Τελευταία Νέα

tech-service
rollershop